Smartlog v3 » Min tankeblok » Cyklingens trancendens
Opret egen blog | Næste blog »

Min tankeblok

Tanker, overvejelser, oplevelser og meninger luftes offenligt

Cyklingens trancendens

16. Mar 2009 22:02, Janus

Lærken hang højt og øvede sig på de indledende sange, der varslede forårets komme. Asfalten tør og dækkene hårdtpumpede. Raceren var kommet frem. Rengjort og smurt. Gearet klikkede og hjulene sang. Trådet let og vinden svag. Solen varmede for første gang i år. Hold da op, hvor har vi ventet længe.

Slået af en uvirkelig fornemmelse af lethed og varme bevægede jeg mig gennem landskabet, der smilte tilbage med få grønne prikker i det brune, snart vågnende lysegrønne og saftige vækster. Benene arbejder. Træder og trækker pedalernes endeløse cirkler. Men istedet for træthed en eufori over at det bare kører. Kører. Og vinden og en lyd og en duft, som et forvarsel om en grøn kløvermark strøet med et gult hav af mælkebøtter. Og børnestemmer, der hurtigt forsvandt bag den kalkede kirkemur, og viber, der viste sig frem i dristige dyk, og en gammel kone på en knirkende cykel med rusten bagagebærer, og ind ad om glemte glimt, der dukker op for øjnene med en  ny indsigt om det, som huskedes på den der eneste måde, ting, der er lang tid siden huskes på. Nyt træder frem, lukkes op, som kronblade, der pilles af, en efter en. Skæl for øjnene, der fjernes.Og der cykler jeg nede på vejen. Se! Han cykler, der nede på vejen og nyder. Kroppen cykler. Hallo kig op. Flyv!  En svale der hvirvler mælkebøttefrø i luften. Kildrer i næsen. Og lige pludselig mærkede jeg benenes syre og endofinernes ophør, og var sat tilbage til virkeligheden uden jeg egentlig vidste, hvor jeg var.
Jeg var kommet langt, hvordan ved jeg ikke. Overrasket over måden at cykle på, måden at bevæge sig selv gennem tid og erfaring. Vinterens træning koblet med cyklens lethed og vejrets nådighed skabte en trancendens på kanten af foråret.
Det tyder sgu godt.

Kommentarer

  1. nike free
    20. Dec 2011 02:57
    1

    Når nogen kommer til skobutik med henblik på at købe nogle behagelige og gode sko det første navn, <a href="http://www.nikefreerun3.net" title="nike free">nike free</a>

Janus
Janus
Prøver at gå gennem livet med åbne øjne, vind i håret, smil på læben og appetit på nyt. Email: tankeblok@gmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvor kommer de fra?

Relaterede