Smartlog v3 » Min tankeblok » Om at blive til det, man bliver til
Opret egen blog | Næste blog »

Min tankeblok

Tanker, overvejelser, oplevelser og meninger luftes offenligt

Om at blive til det, man bliver til

25. Nov 2009 22:09, Janus

Eller solsortespor i sneen.
Eftermiddag. Hører Cat Powers. Sneen falder myldrende og kaotisk og stille, som når dynen rystes i en indfaldende solstribe og støvet lydløst hvirvler. Solen skimtes ind imellem som en overblænding, og jeg misser med øjnene og slåes af den dæmpede stemning scenen fremkalder.

En solsort går på græsset og træder sine solsortespor i sneen. Den hopper hen over fliserne til venstre og blinker med øjnene. Hvorfor hopper den til venstre og ikke til højre. Har den en intention? En mening eller vilje? Eller vender den sig om og konstaterer, ligesom jeg ved vinduet, at sporerne gik til venstre og endte på fliserne? Trækker på skulderen eller blinker med sine solsorteøjne: Ok jeg gik til venstre og endte her, men kunne ligeså godt have endt i naboens have. Hvis den havde været heldig , ville der have været krummer fra morgenbordet på foderbrættet, hvis den havde været uheldig, mødt naboens fede kat.

Solen og solsorten forsvinder, sneen dækker dens tynde spor, snart er de helt væk, og i morgen har jeg måske glemt alt om den lille solsort.

Er det sådan det er. Skal vi se bagud for at se, hvor vi endte? Trækker jeg mine spor af tilfældighed eller intention? Må finde ud af det, inden sporerne er væk.

Kigger op. Sneen falder endnu og Cat Powers synger med sin særegne stemme.

II

Livstone

Gårdsdagens sne er væk. Helt væk. Og alle sporene i haven, solsortens, kattens og mine, er væk, som havde de aldrig eksisteret eller havde haft mening.

Det er mørkt nu. Snarere sort udenfor og dunkelt herinde, hvor jeg afsøger erindringens fjerne kroge og kigger mig over skulderen for at se, hvor jeg er endt og hvorfor. For jeg havde ikke en intention, om at ende lige her heller ikke en modvilje, men en forundring over, at det er lige her. Nu.

Hvilken mening har bragt mig her. Ofte tillægger jeg tilfældigheder parret med drift og tilbøjelighed. For et stykke tid siden faldt det mig ind, at min genetiske arvemasse kombineret med den tidlige opvækst har givet mig lige min specielle livstone. Som alle andre deres. Det filter som jeg ser og forstår verden igennem, og den præference som giver bestemte tanker og handlinger, trigget selvfølgelig af tilfældighedernes spil.

Sporene ender her. Lige her. Ikke som tilfældighed, men som en magnet har trukket i den her retning. Koordinatet passer. Plus/minus et eller andet. Skal vi sige 20 %?

Selvom sneen og sporene er væk og erindringer vage og hukommelsens billeder støvede og grovkornede, kan måske ikke en gang huske, at de er taget. Men alle spor ender ca. her. Her hvor jeg er nu. Kan ikke gemme mig eller undskylde. Alle fodspor, alle billeder. Alle synlige og usynlige spor har mening, for de ender her. Ikke en højere mening, som Guds hensigt eller skæbnens uafvendelige komme, men en mening, hvor magneten har trukket i hver eneste tanke og handling på en vej, der ikke er asfalteret, men vidstrakt bred. Som tegnede sig, da min mor gjorde som min mormor og min oldemor igen. Livstonen farver vejen, vi går.

Og den kommer her forbi, hvor det er sort udenfor og sneen væk, men smukt og Cat Powers synger: You’re supposed to have an answer, you are supposed to have living proof


 

 

Kommentarer

 1. nike free
  20. Dec 2011 02:58
  1

  Når nogen kommer til skobutik med henblik på at købe nogle behagelige og gode sko det første navn, <a href="http://www.nikefreerun3.net" title="nike free">nike free</a>

 2. Michael Kors Outlet
  29. Jun 2012 06:21
  2

  Site optimisé pour Mozilla FireFox avec une résolution de 1024 x 768 elecharge

 3. Michael Kors Outlet
  29. Jun 2012 06:22
  3

  Site optimisé pour Mozilla FireFox avec une résolution de 1024 x 768 elecharge

 4. Isabel Marant Sneakers
  23. Oct 2012 08:45
  4

  A Radical Solution By <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/"><strong>http://www.isabelmarantsneakerssales.com/</strong></a>Isabel De Los Rios,Who is Isabel De los Rios? <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/"><strong>aqiushibendan</strong></a>He main claim to fame is the Diet Solution Program she has written and sold to thousands. <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/"><strong>Cheap Isabel Marant shoes</strong></a>Those who have followed her program have lost weight. Those who have continued to follow the program have beaten the odds of most diet programs and have kept the weight from coming back on. This has been the outstanding success of <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/#"><strong>aiqushi hundan</strong></a>this program as participants have maintained their weight-loss long-term.Why is it Radical?Why is her program radical? Her diet and other associated writings challenge much of the <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/#54545"><strong>Isabel Marant Sneakers</strong></a>mainstream teachings on weight-loss. Her focus has been on what works in the long-term rather than on the mainstream theories and writings currently in vogue.fardhdhcbjfhfdgbasgd10.20

Janus
Janus
Prøver at gå gennem livet med åbne øjne, vind i håret, smil på læben og appetit på nyt. Email: tankeblok@gmail.com

Kalender

« May 2018 »
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Hvor kommer de fra?