Smartlog v3 » Min tankeblok » Om at tæde i karikatur
Opret egen blog | Næste blog »

Min tankeblok

Tanker, overvejelser, oplevelser og meninger luftes offenligt

Om at tæde i karikatur

24. Jun 2009 18:33, Janus

De er mange steder. Til juleaften, til julefrokosten, til familiesammenrend eller på restauranten, i toget eller bussen, på fortovene eller på bænkene.  I parken eller på bagsædet. I banken eller på posthuset. Jeg er tålmodig og forstående. På sidelinjen eller kørt ud på et sidespor. Påståelige og kværulerende. På vejene eller parkeringspladsen. I kø ved kassen eller lotto ved kiosken. Sukkende og langsomme. Desorienterede og harme.

Jeg har været til sommerfrokost, og skal igen de næste dage. Jeg har mødt dem og vil til stadighed møde dem. Det er de sure gamle. Det er de forurettede over livets tilskikkelser og alderens tyngde. Eller er det bare genetisk, at mange ender som mavesure tilskuere til livets mangfoldigheder, og ser det som personlige fornærmelser, at maden er kold, ungerne larmer, de unge kysser, alt er for dyrt, naboens kat pisser og bilen kører i tomgang, ingen respekt, for få penge i pensionen og avisen ikke kommer til tiden.

Er det skæbnens ironi, at vi foldes ud først i livet med nysgerrighed, appetit og mod på alt nyt, og foldes sammen i alderdommen i selvtilstrækkelighed og uoplagthed?  Hvordan mon det kan være, at der så få friske og åndsnærværende? Mennesker, der i en sen alder formår at holde gejsten og livsdueligheden og glæden over hverdagen, højt? Der er selvfølgelig en del, der rammes af sygdom og smerte og tab. Men alligevel, er vi genetisk disponerede for sortsyn og snævertsyn? Vi kender eller kendte dem: vores forældre, tanten, onklen, i familiens kreds, venners forældre osv. Ikke forfærdelig mange gode og opbyggende historier.

I barndommen og ungdommen udvikles vi, uddannes, danner par, får børn, etablerer os. I trediverne træder vi i karakter, som den vi er med de interesser og specielle træk, som lige præcis gør os til den, vi er. I alderdommen eller bare senere i livet bliver mange af os egne eller særlinge lige præcis der, hvor vi tidligere i livet trådte i karakter. Den måde vi er eller var specielle på, udvikles til en særhed eller særheder. Vores træk og særkende bliver dominerende og måske forvrængede senere i livet. Det, der startede med at træde i karakter ender med at træde i karikatur.

Pudsigt som livet former os, ikke?

 

 

Kommentarer

 1. Per
  2. Jul 2009 12:24
  1

  Ja dem kender vi alle ! Bare tilbage at håbe vi ikke ender ligeså ;-)

 2. Janus
  7. Aug 2009 08:41
  2

  Ja, det er jo det vi kan frygte, når vi ser, hvor mange, der falder i, når alderen når derop ad.

 3. Frk Lundegaard
  24. Aug 2009 21:06
  3

  Skriver du ikke snart noget igen - savner dine dejlige skriblerier

 4. nike free
  20. Dec 2011 02:58
  4

  Når nogen kommer til skobutik med henblik på at købe nogle behagelige og gode sko det første navn, <a href="http://www.nikefreerun3.net" title="nike free">nike free</a>

 5. Michael Kors Outlet
  29. Jun 2012 06:03
  5

  Site optimisé pour Mozilla FireFox avec une résolution de 1024 x 768 elecharge

 6. Isabel Marant Sneakers
  23. Oct 2012 08:45
  6

  A Radical Solution By <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/"><strong>http://www.isabelmarantsneakerssales.com/</strong></a>Isabel De Los Rios,Who is Isabel De los Rios? <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/"><strong>aqiushibendan</strong></a>He main claim to fame is the Diet Solution Program she has written and sold to thousands. <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/"><strong>Cheap Isabel Marant shoes</strong></a>Those who have followed her program have lost weight. Those who have continued to follow the program have beaten the odds of most diet programs and have kept the weight from coming back on. This has been the outstanding success of <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/#"><strong>aiqushi hundan</strong></a>this program as participants have maintained their weight-loss long-term.Why is it Radical?Why is her program radical? Her diet and other associated writings challenge much of the <a href="http://www.isabelmarantsneakerssales.com/#54545"><strong>Isabel Marant Sneakers</strong></a>mainstream teachings on weight-loss. Her focus has been on what works in the long-term rather than on the mainstream theories and writings currently in vogue.fardhdhcbjfhfdgbasgd10.20

Janus
Janus
Prøver at gå gennem livet med åbne øjne, vind i håret, smil på læben og appetit på nyt. Email: tankeblok@gmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvor kommer de fra?