Smartlog v3 » Min tankeblok » Psykisk arbejdsmiljø og arbejdstilsynet
Opret egen blog | Næste blog »

Min tankeblok

Tanker, overvejelser, oplevelser og meninger luftes offenligt

Psykisk arbejdsmiljø og arbejdstilsynet

7. Jan 2009 12:37, Janus

 

Vi havde besøg af arbejdstilsynet i går. Uanmeldt. De ville tjekke vores psykiske arbejdsmiljø. Ministeriet havde meldt ud, at der er for mange syge i det offentlige. Det skal der gøres noget ved.

Helt enig. Nedslidningen i relationsarbejde bliver større og større. Det være sig plejehjem, daginstitutioner, skoler osv. Det sker fordi økonomien bliver strammere, bureaukratiseringen større, brugerkrav og forventninger højere, kombineret med utidssvarende overenskomster og meget alene arbejde i nedslidte rammer.

Så grundene er mange, og det er vigtigt at have en organisation, der er gearet til kravene og behovene med fokus på kerneydelsen: pasning, pleje, undervisning osv. Og det er vigtigt at have nogle velovervejede og gennemprøvede politikker og handleplaner.

Men så hoppede kæden af. Arbejdstilsynet anbefalede udover alt ovenstående, at hver enkelt medarbejder dagligt registrerer de negative påvirkninger, en slags logbog, hvor ledelsen så så skulle kunne have det samlede overblik over den eventuelle nedslidningsproces.

Hvad er det dog for en tænkning. Det bliver vi endnu mere energidrænede af. Oplistning af dårlige samtaler, forkælede unger, urimelige forældre, dårlige chefer osv. Hver dag. Opbyggelig læsning!

Jeg foreslog et modsatte, at vi satte os for at notere alle de søde, gode, dejlige, smukke, hyggelige og positive historier, for det er det, der giver energien, modstandskraften til alle de små stik, vi udsættes for, sammen med selvfølgelig en velovervejet arbejdsplads.

 

 

 

Kommentarer

 1. Fru K
  7. Jan 2009 14:11
  1

  Ja .. der er ingen tvivl i mit gamle "socialrådgiverhjerte" om, at det ikke er blevet nemmere at være offentlig hjælper.. snarere tvært imod..

  Jeg vil ønske dig held og lykke.. jeg tror desværre ikke det bliver bedre, før vi får en ny regering..

  Hvilke tiltag skal I gøre ud over at logge de "negative" ting ?

 2. Janus
  7. Jan 2009 20:22
  2

  Vi skulle ikke gøre andet, end det vi gjorde. Det var et forslag, som de havde brugt andre steder, hvor de havde haft ondt i det psykiske arbejdsmiljø. Det har vi heldigvis ikke, men som sagt dårligt forslag

 3. Fru K
  8. Jan 2009 19:56
  3

  Ja.. især, når de ikke spørger, hvad I selv kunne byde ind med af forslag... det er ikke særlig "kreativt"... !

Janus
Janus
Prøver at gå gennem livet med åbne øjne, vind i håret, smil på læben og appetit på nyt. Email: tankeblok@gmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvor kommer de fra?