Smartlog v3 » Min tankeblok » Sandsigersken fra Kowloon II
Opret egen blog | Næste blog »

Min tankeblok

Tanker, overvejelser, oplevelser og meninger luftes offenligt

Sandsigersken fra Kowloon II

5. May 2009 23:22, Janus

Jeg så ned på hende, så lille og krumbøjet, hun dog var. Gråt hår tæt tilbage i en knude, og stok og krogede fingre. Inden jeg nåede at svare, spurgte hun igen på sit formfuldendte engelsk, hvor jeg var fra. Jeg svarede i en bevægelse væk fra hende, troede hun var tigger. Gik ind i en drugstore efter plaster. Snakkede om fordele og ulemper af forskellige størrelser og kvaliteter. Kom ud igen i gadens puls. Slået af butikkens stille kølighed. Oase. Mod gadens heftighed og fugtighed.
Hun stod og ventede. Gik over mod mig. Jeg fik vel medlidenhed. Og blev stående og ventede på hende. Hun sagde noget. Kunne ikke høre, så jeg satte mig på hug. Som en imødekommelse. En udligning af størrelsesforholdet. Kompenserende gestus. Men jeg blev øjeblikkeligt afslået. En hvid mand sætter sig ikke på hug, det var uværdigt. Ja, hvad vidste jeg! Hun insisterede på, jeg var oprejst værdig, hun krumbøjet underdanig. Jeg gik ind på spillereglen. Men vidste ikke, hvad spillet gik ud på. Om jeg dog ikke havde fem minutter, hviskede hendes stemme. Dernede. "Jeg kan se dig. Noget om dig," sagde hun. Kinakvinde, hvad mente du? Ville hun spå mig? Gadens kaos krøb gennem ørerne. "Må jeg se dine hænder?" Hun ville sige sandheder, som jeg en gang hørte i en arabisk nat: "Vous êtes fou!" Du bliver skør. I min tidlige ungdom hørte jeg den forudsigelse. En araberkvinde greb pludseligt min hånd, og "så" min fremtid. Tillagde det ingenting, men var alligevel for sårbar. Dukkede op i ny og næ. Fou! Jeg rakte ikke hånden frem, der midt på Nathan Street. Til gamlingen. Kinakvinden. Mit personlige mareridt. Manifesteret krumbøjet og venlig. Som om hun havde sandheden om mig. Tillagde hende indsigt og evne, som ikke en gang sandsigersken fra min ungdom kunne frembringe, mens jeg skyndte mig væk. Væk fra den gamle. Væk fra ord som jeg frygtede ville ligne dem, jeg en gang hørte. Ind i Kinanatten. Hid og did. På må og få gennem gader og gyder. Sveden løb i nattens fugtighed. Og følte mig fremmed i det fremmede. Til jeg ikke orkede mere. Stod stille og opdagede en lille dreng, der med sorte øjne kiggede på den kæmpe hvide mand, der stor der, skrækslagen for sig selv. Der kunne jeg pludselig se det komiske og tog mig selv i nakken, og nød Kinanattens øjeblik, som snart ville være væk.

 

 

 

Kommentarer

  1. nike free
    20. Dec 2011 02:57
    1

    Når nogen kommer til skobutik med henblik på at købe nogle behagelige og gode sko det første navn, <a href="http://www.nikefreerun3.net" title="nike free">nike free</a>

Janus
Janus
Prøver at gå gennem livet med åbne øjne, vind i håret, smil på læben og appetit på nyt. Email: tankeblok@gmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvor kommer de fra?