Smartlog v3 » Min tankeblok » Sensommervemod
Opret egen blog | Næste blog »

Min tankeblok

Tanker, overvejelser, oplevelser og meninger luftes offenligt

Sensommervemod

10. Sep 2009 23:43, Janus

 

Var nede i byen her til eftermiddag. Solen stod over byen, sommeragtigt og solbriller og skjorte på cykel med indkøbsseddel i lommen. Ør over dagens held, der holder efteråret på distance med udstrakt arm og mennesker, der som jeg nyder øjeblikket og glemmer, at sommeren er på lånt tid, og vinterens mørke en fjern skæbne, et vilkår, som fortoner sig i vage konturer eller glimt af kort rædsel. Det uafvendelige, som vi fortrænger og skæbnens gang holdt på afstand af turisternes forundring over byens røde tage i det indfaldende bløde lys, og deres børns hop og spring og latter i lutter betagelse over sommerens tilsyneladende evighed.

Der midt i vrimlen af liv og sensommer, så jeg en gamling med rollator, stavrende af sted med indfaldne kinder og vemodige øjne, slidt hår, foroverbøjet og tynde skrøbelige lemmer, som dødens markører på afslutning og forfald. Cyklede sindigt forbi, og så hende i et glimt, gamlingen. Det slog mig, jeg havde set hende før. Ofte uden at kende hende. I forsamlinger eller på gaden. 10 år eller der omkring. Ivrigt gestikulerende og argumenterende. Med holdninger og engagement og en skrøbelig belevenhed, som et tilbageholdt åndedræt, der viste en kvinde, der ville og kunne sætte sig ud over sig selv, men ikke var anmassende og frembrusende eller selvhævdende og kynisk. Sjældent feminin og vedholdende. Alt i et kort komprimeret øjeblik, mens jeg passerede på min cykel.

Jeg huskede hende i det øjeblik. Kendte hende ikke, havde aldrig tænkt på hende eller havde snakket med hende eller udvekslet nik eller blik. Bare et menneske, som man møder eller ser. På gaden. I supermarkedet. På skolen. Til borgermødet. I børnehaven. På fortovet med hund. Eller uden. I forhave om foråret eller i løb over engen. Et menneske, som er en del af fællesskabet, bare ukendt, men genkendt. Bare en som man ser i ny og næ. Kunne være død og borte, uden vi skænkede det en tanke.

 

Men når jeg ser hende over tid som i eftermiddags, kunne havde været hvilken som helst anden, hvor tiden har sat tydelige spor, træder livets forgængelighed pludselig frem. Vi ser det ikke så tydeligt på os selv i spejlet, eller på vores nærmeste eller kolleger eller tanten hver anden måned. Men pludseligt, når den ukendte kendte genkendes efter lang tid, som i dag med dødens markører tydeligt prentet i fremtoningen bliver sensommereftermiddagens lange skygger trukket op med sort tusch og glemmebogens tekst blev læst. Men heldigvis kun ganske kort, for øjeblikket efter mødte jeg manden med hunden, der altid har charmeklud om halsen. Og vi nikkede og smilte og håbede at solen bare blev ved at varme.

 

 

Kommentarer

 1. Peter
  11. Sep 2009 08:53
  1

  Husker godt det forunderlige vejr den dag, og gamlingen:)

 2. Frk Lundegaard
  11. Sep 2009 09:10
  2

  Du skriver igen! Jeg kigger med hver gang, også denne gang rammer du plet på virkeligheden.

 3. nike free
  20. Dec 2011 02:58
  3

  Når nogen kommer til skobutik med henblik på at købe nogle behagelige og gode sko det første navn, <a href="http://www.nikefreerun3.net" title="nike free">nike free</a>

 4. Michael Kors Outlet
  29. Jun 2012 06:03
  4

  Site optimisé pour Mozilla FireFox avec une résolution de 1024 x 768 elecharge

Janus
Janus
Prøver at gå gennem livet med åbne øjne, vind i håret, smil på læben og appetit på nyt. Email: tankeblok@gmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvor kommer de fra?