Smartlog v3 » Min tankeblok » Vinden fra nordøst
Opret egen blog | Næste blog »

Min tankeblok

Tanker, overvejelser, oplevelser og meninger luftes offenligt

Vinden fra nordøst

9. Jun 2009 21:30, Janus

Pinseturen

Vinden fra nordøst. Frisk og kølig. Trækker hvide toppe derude på vandet. Planen er at sejle ud for motor, sagte inden om Møllegrund på meget lavt vand, se sæler og så sætte sejl, vinke farvel til Endelaves lave profil og sejle for en laber brise ned til Æbelø og ligge for anker natten over på vestsiden i læ og smult vande.

Vi kommer ud ad den nye havn og sætter kursen mod den lille sandtange, hvor sæler og gundt vande er fremherskende. Vi lister for motor, det helt lave stykke. 10cm. under kølen. Sgu ikke meget. Men derovre ligger de tæt. Sælerne. På rad og række. Og det grønne vand lyser i solen med tang og sten på bunden. Vi glider forbi og er på frit vand. Snuden i vinden, der står i blafrende sus over båden. Vi trækker og hiver i kaotiske øjeblikke tovenes ender på spil og klamper og easylocks. Bommen slår slag over hovedet til det magiske øjeblik indtræffer: Vi drejer båden rundt og ruller forsejlet ud og slukker motoren og vinden fanger sejlene. Larmen afløses af klukkende ro, som båden accelerer gennem vandet og vindens pres får båden til at krænger lidt og gør endnu mere fart på den der euforiske måde, som sejlbådes besætninger føler, når de drives frem i elementerne af elementerne.

Forude står Æbelø klart på horisonten og roret dirrer af fart og kølvandet trækker spor tilbage til Endelaves svindende kyst. Et par marsvins rygfinner spottes i bølgernes rullen. De dykker foran bådens stævn. Vi ser spejdende efter dem, og bliver alligevel overraskede over blåset bag os, da den ene svømmer om kap med os. Og se der! Den anden bevæger sig lydløst og hurtigt bagfra i en legende og let tagfat. Op til overfladen og ned igen. Ser den på os? Årh! det bliver en god dag.

Senere Æbeløs nordlige skrænter. I læ med ankeret godt trukket ned i sandet og fuglenes sang i ørerne pumpes gummibåden op. Solen står i aftenstråler ind i cockpittet, varmt og sommeragtigt, mens bølger brækker lige derude på Æbelø Rev. Gummibåden pakkes med mad og vin og tæpper og kapokpuder. På den storstenene strand laver vi rede med bål og afbarkede træstammer som ryglæn. Og snakker velfornøjede om tingenes tilstand og om heldet ved at være her lige nu i dette smukke øjeblik, som vi også har opsøgt.

Mens månen afløser og ilden varmer og rødvinen er eliksir lukker natten sig om os, som en sort ring af intethed og tæthed. Tæpper varmer ryggen og nakken glider tilbage og stjernerne tegner deres figurer på himlen, som er set over båls opadgående gnister i titusindvis af år af menneskelige øjne med samme længsler og håb om alt det gode, der findes og kan ske.

Senere igen. På vej ud til båden. Hvorfor laver månen ikke en stribe, men kun en ø af månelys langt ude? Årernes tag i natmørkt vand. Lyden af skvulp og fremdrift. Er båden stadig derude i det sorte og pludselig morildens neonlys, der i det mørke vand. Og vores hænders leg og pjask med det lysende plankton. Som hurtige røntgenbilleder af naturens forunderligheder.

Og til allersidst. Kroppen i soveposen og hovedet duvende på puden og taknemmelig over at alt kan være så skønt, og at vi er så heldige at være her en lille bitte stund.

 


 

 

 

Kommentarer

 1. Cantona
  10. Jun 2009 14:54
  1

  Mange tak for en dejlig sejltur. Vidunderligt skrevet, føler jeg har været med på turen.
  En dejlig gave at kunne værdsætte alt det smukke i nu´et.

  Cantona

 2. Janus
  10. Jun 2009 19:33
  2

  Ja, vi kan nemt glemme det, når vi er midt i det hele. Tak skal du have.

 3. Peter
  24. Mar 2010 11:04
  3

  Deja vu, ser det skrevet sidste år, har det gemt sig, eller skal det se ske igen.
  Kan kun håbe på flere smukke beretninger.

  Peter

 4. Michael Kors Outlet
  29. Jun 2012 06:02
  4

  Site optimisé pour Mozilla FireFox avec une résolution de 1024 x 768 elecharge

 5. Michael Kors Outlet
  23. Feb 2013 06:10
  5

  pillet af før server-skiftet... øv. jeg må nok til at tage min egen server i brug (reklamer

 6. Cheap Beats By Dre
  23. Feb 2013 06:21
  6

  baaaah... det nye server-skift har fucket mit design helt op. det er jeg ikke helt tilfreds med

Janus
Janus
Prøver at gå gennem livet med åbne øjne, vind i håret, smil på læben og appetit på nyt. Email: tankeblok@gmail.com

Kalender

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Hvor kommer de fra?